Zupa ziemniaczano-porowa

14610782_1799748896937549_1986554217_n

Składniki:

ziemniaki  5-6 szt.

por 1 szt.

czosnek 3 ząbki

marchew  2 szt.

liść laurowy 2 szt.

pieprz, sól do smaku

majeranek

ugotowana cieciorka 1/2 szkl

domowa wegeta do smaku

masło klarowane

Przygotowanie:

Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na maśle klarowanym przez kilka minut. Dolać wody, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ugotowaną cieciorkę i posiekany koperek. Wyjąć liść laurowy i zmiksować zupę na krem. Można podać z ugotowaną cieciorką.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>