Przepis na danie z czosnkiem niedźwiedzim

DSC_0450

Zostałam obdarowana naprawdę sporą ilością świeżego  czosnku niedźwiedziego. Dziękuję Sylwio. Z części liści przygotowałam danie „na cito” :) – szybkie, zdrowe. Teraz pora sprzyja zbiorom, czosnek jest aromatyczny, kruchy, bardzo wartościowy odżywczo.

Pozostały czosnek niedźwiedzi został wykorzystany na zupę krem i w stanie surowym na kanapki – ten sposób jest oczywiście najkorzystniejszy dla zdrowia.

 Składniki

Czosnek niedźwiedzi – naręcz

Masło klarowane

Wegeta domowa

Sól, pieprz

Makaron razowy

 Przygotowanie

Liście umyłam dokładnie, pokroiłam, udusiłam na maśle klarowanym z dodatkiem domowej wegety, dodałam sól i pieprz do smaku, tak przygotowany czosnek nałożyłam na ugotowany makaron. Pycha.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>