Przepis na danie z czosnkiem niedźwiedzim

DSC_0450

Zostałam obdarowana naprawdę sporą ilością świeżego  czosnku niedźwiedziego. Dziękuję Sylwio. Z części liści przygotowałam danie „na cito” :) – szybkie, zdrowe. Teraz pora sprzyja zbiorom, czosnek jest aromatyczny, kruchy, bardzo wartościowy odżywczo.

Pozostały czosnek niedźwiedzi został wykorzystany na zupę krem i w stanie surowym na kanapki – ten sposób jest oczywiście najkorzystniejszy dla zdrowia.

 Składniki

Czosnek niedźwiedzi – naręcz

Masło klarowane

Wegeta domowa

Sól, pieprz

Makaron razowy

 Przygotowanie

Liście umyłam dokładnie, pokroiłam, udusiłam na maśle klarowanym z dodatkiem domowej wegety, dodałam sól i pieprz do smaku, tak przygotowany czosnek nałożyłam na ugotowany makaron. Pycha.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>