Przepis na bezglutenowy biszkopt z truskawkami

11651308_1622830541296053_869616357_n

Składniki

Mąka bezglutenowa (ciasta biszkoptowego bezglutenowego) – 300 g

Jajka – 4 szt.

Cukier trzcinowy – 200 g

Proszek do pieczenia bezglutenowy – 1 łyżeczka

Truskawki

Cukier puder trzcinowy do posypania

Wykonanie

Jajka z cukrem ubijam na puch , dodaję mąkę, proszek do pieczenia, i wszystko razem delikatnie mieszam. Masę wykładam do formy (25x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układam połówki truskawek, ciasto piecze się około 30-40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ciasto odwracam do góry dnem i po ostygnięciu posypuję cukrem trzcinowym pudrem.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>