Pasta z awokado

DSC_0606

Pasta awokado, plus wiejski świeży twarożek to smaczne i zdrowe urozmaicenie. Naprawdę dobrze smakuje, pozywnie nastraja delikatnie zielonym kolorem (choć na zdjęciu zaginął zielonkawy kolor:)) i przede wszystkim jest zdrowym jedzeniem. Owoce awokado są bardzo pożywne, zawierają wiele witamin i związków mineralnych, mają wysoką wartość dietetyczną, leczniczą i w związku z tym jego właściwości odżywcze są nieocenione. Jest to sposób na przygotowanie prostej, a zarazem szybkiej pasty, która może stać się ulubioną  propozycją dla wszystkich domowników.

 Składniki

  • awokado bardzo dojrzałe – 1szt.
  • świeży twarożek wiejski – 15dkg
  • sok z cytryny – 2 łyżki
  • czosnek – 1 ząbek
  • sól himalajska – do smaku
  • pieprz – do smaku

Przygotowanie

Awokado myjemy, kroimy na pół, wyciągamy pestkę. Łyżeczką wydrążamy wnętrze
i przekładamy do miski. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy twaróg
i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, doprawiamy solą, pieprzem i nie pozostaje nam nic innego jak rozkoszować się tą pastą, smacznego.

 

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>