Kawowe czekoladki

unnamed

To czekoladki w sam raz dla mam do porannej kawki ;).
Dzięki Jaguś za inspiracje:).

Składniki:

  • orzechy włoskie (moczone przez noc) – 2/3 szklanki
  • wiórki kokosowe – 2/3 szklanki
  • olej kokosowy – 3 duże łyżki
  • karob – 3 łyżki
  • świeżo parzona kawa – 3 łyżki
  • miód – 3 łyżki
  • cynamon – 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Moczone przez noc, odcedzone orzechy miksujemy z wiórkami. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dalej miksujemy na jednolitą masę, którą przekładamy na papier do pieczenia wyłożony na blaszce. Masę rozprowadzamy na blaszce na grubość 05, -1 cm, wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie kroimy w kostkę i gotowa dobra słodkość do porannej kawy:).

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>