Hummus

DSC_0290

Hummus – w naszym domu pasta do chleba, na to mogą być położone warzywa, w sezonie polecam pomidory.

Składniki:
cieciorka – 1 szkl.
tahini – 3 łyżki
czosnek – 3 ząbki
sól
sok z cytryny – do smaku
natka pietruszki
Wykonanie
Cieciorkę należy namoczyć na noc, odlać wodę, zalać świeżą, ugotować. Następnie zmiksować z czosnkiem i pastą tahini. Dodać soku z cytryny i tyle wywaru z gotowania cieciorki, aby uzyskać konsystencję pasty. Dodać soli do smaku oraz natkę pietruszki.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>