Hummus

DSC_0290

Hummus – w naszym domu pasta do chleba, na to mogą być położone warzywa, w sezonie polecam pomidory.

Składniki:
cieciorka – 1 szkl.
tahini – 3 łyżki
czosnek – 3 ząbki
sól
sok z cytryny – do smaku
natka pietruszki
Wykonanie
Cieciorkę należy namoczyć na noc, odlać wodę, zalać świeżą, ugotować. Następnie zmiksować z czosnkiem i pastą tahini. Dodać soku z cytryny i tyle wywaru z gotowania cieciorki, aby uzyskać konsystencję pasty. Dodać soli do smaku oraz natkę pietruszki.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>