Domowa wegeta

DSC_0301

To jedna z pierwszych zmian w naszej kuchni. Zrezygnowaliśmy z kostek rosołowych, weget, przyprawy w płynie Maggi, wszelkiego rodzaju  sosów, zup w proszku itp. Pozbyliśmy sie niepotrzebnej chemii w pożywieniu.

Nasze główne przyprawy to zioła, sos sojowy oraz wegeta domowej roboty. Poniżej podaję przepis.
Do przygotowania domowej wegety kupujemy produkty bio:
susz warzywny – 300 g
kurkuma – 3 łyżki
czosnek suszony – 2 łyżki granulowanego, my najczęściej kupujemy w plastrach i dajemy 1 opakowanie
sól – 5 łyżek (sól kamienna lub morska)
Wszystko razem zmiksować i wegeta gotowa do użytku.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>