Bezglutenowe faworki

16934192_1871870159725422_817312292_n

Pączki bezglutenowe były i udały się:). Przyszedł czas na faworki – :).

Składniki:

  • mąka bezglutenowa (użyłam Multi mix mieszanka bezglutenowa)- 230 g
  • żółtka – 4szt.
  • masło klarowane – 40g
  • spirytus – 1 łyżka
  • sól szczypta
  • ksylitol puder

Przygotowanie :

Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić ciasto (jeśli ciasto będzie za twarde dodać więcej masła), ciasto rozwałkować  na grubość 2-3 mm, pokroić w kwadraty (nie zawijałam gdyż ciasto z mąki bezglutenowej nie jest takie elastyczne , łamało się i kruszyło – dlatego poprzestałam na kwadratach). Następnie smażyć z obu stron na złoty kolor, osączyć z nadmiaru tłuszczu, jak przestygnie posypać ksylitolem pudrem. Smacznego !

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>