Bezglutenowe ciasteczka z orzechami

WP_20170116_09_02_08_Pro

Składniki:

  • płatki jaglane – 1,5 szklanki
  • orzechy włoskie – niepełna szklanka (drobno posiekane)
  • mąka bezglutenowa – 2/3 szklanki
  • masło klarowane – 100 g
  • cukier trzcinowy – 0,5 szklanki
  • jajko – 1 sztuka
  • bezglutenowy proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do misy i łączymy składniki, formujemy ciasteczka, układamy w niewielkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>